Ettekandekoosolek Tallinnas 22.11.2017

Kolmapäeval, 22. novembril 2017 toimus Tallinna Ülikooli auditooriumis M-649 (Uus-Sadama 5) Eesti Kirikuloo Seltsi traditsiooniline sügisene ettekandekoosolek. Sel korral viidi üritus läbi koostöös Akadeemilise Teoloogia Seltsiga.

Koosolek oli pühendatud 100 aasta möödumisele 1917. aasta revolutsioonidest, mis ei jätnud puudutamata ka Eesti kirikuelu. Ettekannetes vaadeldi nii üldajaloolist konteksti kui ka poliitiliste pöörete lainetusi kahes suurimas uskkonnas, luterlikus ja õigeusu kirikus.

Ettekanded

15.00 – Tõnu Tannberg “Rahvusküsimus 1917. aasta Vene revolutsioonis”

15.45 – Irina Paert “The church revolution in Russia and in the Baltic provinces”

16.30 – Riho Saard “Luterlaste 1917. aasta koosolekud ja kirikukongressid Eestis. Kirik vormimuutuse otsinguil: Eesti vabakirik versus Eesti vaba rahvakirik versus vaba rahvakirik Eestis”

Rubriigid: Teated. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.